Het boek 'Time is Money; de allerlaatste Parlevinker'

7 november verscheen het boek dat gaat over Wim van Hooren en zijn parlevinker de ' Time is Money'. We maken eerst kennis met Wim en daarna kunt u lezen wat het werk van de parlevinker allemaal inhoudt. 

Vervolgens gaan we terug naar zijn opa, de legendarische Willem van Hooren. Toen hij begin vorige eeuw als kapitein van een sleepboot bij zijn latere vrouw An vanuit Brabant in Belfeld kwam, is eigenlijk alles begonnen. Daarom nog wat belevenissen van Willem, die ooit in een krant de Tijl Uylenspiegel van Belfeld genoemd werd.

Zijn zoon Jan was degene die, met steun van zijn vader, als parlevinker begon te varen. De Maas is gekanaliseerd, er komen stuwen om de waterstanden te regelen. 
Ook in Belfeld is in 1926 zo'n waterbouwkundig kunstwerk in de Maas gekomen. Een ideale plek voor een parlevinker.
Vervolgens gaan we in het boek verder met belevenissen van Jan's zoon Wim, waarschijnlijk de laatste parlevinker van Europa en heel zeker de allerlaatste van Nederland. Hierna komen mensen aan het woord die hun levensmiddelen als schipper eerst bij Jan en later bij Wim van Hooren ingekocht hebben. Het boek eindigt wanneer Wim als parlevinker stopt en de ' Time is Money'  een museumstuk is geworden in de havens van Rotterdam en Vreeswijk.

Het boek is geschreven door Jan Peeters. 


Bestel nu!